Haber

Şahin’le sahada bir gün: Tayyip Bey ülkenin Mercedes’iydi, değişim şart

ANKARA – Türkiye’nin tarihi seçimine sayılı günler kala milletvekili adayları sahada seçmeni ikna etmeye devam ediyor. Kapı kapı dolaşan adaylar bazen takviye bazen de eleştiri alıyor. 14 Mayıs seçiminin değerinin anlatıldığı konuşmalarda, kimi zaman siyasi tercihe renk vermemeye çalışılırken, kimi zaman da yüksek sesle desteklenen isimlere yönelik övgü dolu sözler kaydedildi.

AK Parti’de yıllarca siyaset oynadıktan sonra bazı uygulamalara tepki gösteren ve DEVA Partisi ile muhalefete katılan İdris Şahin ile sahanın nabzını tuttuk. İttifak kapsamında CHP listelerinden Ankara 2. ilçede CHP listelerinden milletvekili adayı olan Şahin’e AK Parti’nin güçlü olduğu ilçeler olan Çamlıdere ve Kazan’da birer gün, Sahadaki çalışmaları yerinde inceledi.

AK PARTİ’NİN GÜÇLÜ OLDUĞU İKİ İLÇE

2018 seçimlerinde yaklaşık 7 bin kişinin oy kullandığı Çamlıdere’de oyların yüzde 86’sını Cumhur İttifakı, yüzde 13,5’ini Millet İttifakı aldı. Yaklaşık 37 bin seçmenin bulunduğu Kazan’da benzer bir sonuç Çamlıdere’de elde edilirken, Cumhur İttifakı yüzde 74,3 oy alırken, Millet İttifakı yüzde 22,8’de kaldı.

DEVA’dan Şahin’in saha çalışmaları son 15 gündür yoğun geçiyor. Her akşam düzenlenen programlarla 2. bölgede yer alan tüm ilçelerin ziyaretleri tamamlandı. Ayrıca Ankara’daki diğer seçim bölgelerinde yarışan adayları pekiştiren Şahin’in Çamlıdere programı sabahın erken saatlerinde başladı.

.

‘DEĞİŞİM FİKİRİNİ YAVAŞÇA BÜYÜTÜYORUZ’

DEVA Genel Müdür Yardımcısı Şahin’in saha çalışmasına eşlik eden çalışma arkadaşlarına kıyasla sahanın ilgisi ve itirazı tahminlerinin üzerinde olumlu. Ziyaret ettikleri kişilerin kulağına fısıldadıklarını ve itirazlarını dile getirdiklerini belirten partililerin birçoğu, yaşanan tedirginliğe rağmen toplumda değişim için umut olduğunu, birçok partilinin AK Parti’de misyon sahibi olduğunu söyledi. Geçmişteki parti örgütleri. Muhafazakar mahallelerin dinamiklerini ve telaffuzunu yeterince bildiklerini belirten Şahin’in ekibi, “AK Parti’nin tecrübelerini sahaya uyguluyoruz. Bire bir temas kurup kapıyı çalarsak kapı bırakmıyoruz.”

AK Parti seçmeninin yoğun olduğu alanlarda çalışmaya özen gösterdiklerini ve son bir haftadır ikna edilmesi gerekenlerin bu seçmenler olduğunu belirtenler, yaşadıkları zorlukları, “Bazı seçmenlere anlatmaya çalışıyoruz. AK Parti’yi eleştirmek günah değil, günahtır diyenler var, çalışmamıza engel olmaya çalışanlar var ama biz de onların dilini konuşuyoruz. Değişim fikrini yavaş yavaş aşılıyoruz.”

.

HEDEF OSMAN GÖKÇEK’İ MECLİS DIŞINDA TUTMAK

CHP, önceki genel seçimlerde Ankara 2. bölgeden 2 milletvekili çıkarmıştı. Bu seçimde CHP’nin hedefi bu bölgede en az 5 milletvekili çıkarmak. Önceki seçimlerde bu bölgeden 6 milletvekili çıkaran AK Parti’nin adayları arasında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek beşinci sırada yer alıyor. Şahin’le birlikte sahada çalışanlar, amaçlarına ulaşırsa Osman Gökçek’in Meclis’e giremeyeceğini belirterek, “Amacımız Osman Gökçek’i Meclis’e sokmak değil. Ankara babasından çok çekti, oğluna fırsat vermeyeceğiz.”

‘TAM BİR KARNAVAL HAVASI’

Çamlıdere’yi çevreleyen ve küçük mahallenin tüm değerli işyerlerinin bulunduğu caddede AK Parti bayraklarının bolluğu dikkat çekiyor. DEVA Partisi Çamlıdere İlçe Başkanlığı’na gelerek programını başlatan Şahin’in ilk cümleleri de bu durumla ilgili. “Gerçek bir karnaval ortamı, demokrasi buraya geldi. Bu durumu eleştiren Şahin’e “AK Parti bayrağı tek bayrak varsa demokrasi vardır” ifadesini kullanan partililer de destek veriyor.

AK Parti’nin gücünü bilerek saha çalışmasına Çamlıdere’de başladığını belirten Şahin, “Dün Yenimahalle’deydik. Değişime ayak uydurmuşlardır. Çamlıdere’de yüzde 10’luk bir değişim sezersek ülke genelinde iş yapılır” diye esnaf ziyaretlerine başlıyor.

Çamlıdere’de esnafı ziyaret eden Şahin, önce kendi kendine, “Ben DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısıyım. İttifak kapsamında CHP’den bu bölgede ikinci adayım” dedi. Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’tan selam getirdiğini belirten Şahin, birinci esnafa şu cümlelerle hitap ediyor:

“Evdeki herkese selam söyle. ‘İdris kardeşim CHP’nin listesinden adaydı, imkanı olsa herkesi meclise taşırdı’ dedi. Çamlıdere evdekilere uyansın. Çamlıdere uyanırsa tüm Türkiye uyanır.”

.

‘İLK DÖNEMDE BİTİRİYORUZ’

Şahin’in programına 2005 ve 2010 yılları ortasında Çamlıdere Kaymakamı olan Hüseyin Parlak, KHK ile görevinden alınarak partiye katıldı. Çamlıdalıların “efsanevi kaymakam” dediği Brilliant, “İdris abi ben neyim. Desteğinizi bekliyoruz” deyince Şahin’e yönelik bakışlar değişti, “O zaman size farklı destek veririz” cümleleri duyuldu. .

DEVA’lı Şahin, esnaf ziyaretlerinde, “İlk turda Kemal’i seçtiririz, sonra önümüze bakarız. Birinci turda bitireceğiz” dedi. Bir tekel bayisinin sahibi sormuş: “Fiyatlar her ay değişiyor mu? Zamsız bir şey kalmadı” diyen Şahin, “Öyleyse birinci turda bitiririz” yanıtını verdi.

AK Partili olduğunu belirtenlerin ilgiyle karşıladığı Çamlıdere’de yüzlerce kişinin elini sıkan Şahin, bir kişinin selamını kabul etmedi. Orman işçisi olduğunu belirten kişi, Şahin’in “sorun olur” diyerek selamını almadı. İşlerinin iyi olduğunu söyleyenlerin birçoğu “Bizim sevdiğimiz bir yerimiz var ama sizin başımızın üstünde yeriniz var” sözleriyle dileklerini dile getirirken, daha önce AK Parti’yi desteklediğini belirten bir kişi ise, ” Umarım bu sefer size yardımcı oluruz.” Pek çok olumlu sözün ardından her seferinde ittifakı hatırlatan Şahin, “Altı oka bastığınızda sıra bize geliyor” dedi.

Şahin’in hakkında takviye istediği bir kadın esnaf siyasetçilere yönelik sitemlerini, “Size bir şey soracağım. Koltuğa oturduktan sonra kapınızı çalarsak kapınızı açar mısınız?” diye sordu. Esnaf hanım, “Denemek bedava” diye cevap veren Şahin’e cevap verdi.

.

‘TAYYİP BEY BU ÜLKENİN MERCEDES’İYDİ’

Esnaf ziyaretlerinde girdiği pazardan kendisine çikolata, ayran ve gözleme ikram edilen Şahin’e eleştirilerini dile getirenler de oldu.

Bir esnaf, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki düşüncelerini Şahin’e iletti. “Demirtaş’ın Kavala’yı çıkarmasını istiyoruz” diyor. Bunu söylememeli. Şahin, “Bunları söyleyenlerin yanında olmamalısın” sözlerine yanıt olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili olumlu sözlerini hatırlattı. Şahin, eleştirilere yanıt olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uluslararası sözleşmeler iç hukuktan önce gelir. AİHM kararlarına uymadığımız için ödediğimiz tazminatın bir sınırı yok. Hiçbir programımda Tayyip Bey’e kişisel olarak bir şey söylemiyorum ama Tayyip Bey bu ülkenin Mercedes’iydi. 10 yıl sonra Mercedes’te de ufak tefek arızalar oluyor 20 yılı düşünün. 14 Mayıs’tan sonra kaybettik diye üzülmeyin, ne olursa olsun yanınızdayız, ben sizin vekilinizim.”

.

ADAYLAR DİNLİYOR

Esnaf ziyaretlerinin ardından ilçede kurulan pazarı da ziyaret eden Millet İttifakı üyesi GÜZEL Parti’li Şahin’in dinlenme adresi ilçe seçim uyum merkezi oldu. YETER Partisi Ankara 2. bölge 4. adayı Fatma Özkan ile sohbet eden Şahin, “İlk turda biteceğine eminim ama biz tedbirlerimizden vazgeçmiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun temelinin her geçen gün arttığına dair konuşmalar yapılırken, bir kişi “İyi ki birlik oldunuz. İnşallah birlikte kazanırsınız’ sözleri dikkat çekti.

.

‘MEZARDA SENİN İÇİN DUA ETTİK’

Ankara 2. bölgede aday olmayan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi üyelerinin de takviye ettiği ziyaretlerde Şahin’in bir diğer adresi de Pir Ali Semerkandi Türbesi oldu. Bu ziyarette bir kadın Şahin’e takviye yapacaklarını belirterek, “Türbe başında sana dua ettim. Şimdilik yeter, kapa çeneni. Oğlum Diyarbakır’da astsubay ama yeter artık” dedi.

‘KEDİLERİ TUTMAK İÇİN TRAFOLARIN KAPILARI KAPATILACAK’

Şahin’in Çamlıdere’den sonra Kazan’daki ilk adresi, elektrik alanında uluslararası faaliyetler yürüten bir fabrika oldu. İşçilerle bir merkeze gelerek yer talebinde bulunan Şahin, fabrikanın yönetim kurulu başkanıyla da görüştü. Millet İttifakı olarak iktidar alanındaki politikaları artarak hayata geçireceklerini ifade eden Şahin, partisinin bu alanda en çalışkan partilerden biri olduğunu söyledi. Fabrika sahiplerinin sorun ve taleplerinin dile getirildiği ziyarette Kazan’da gerekli yatırımların yapılmadığı ve yeterli zeminin alınmadığı belirtildi.

.

Şahin, fabrikadaki çalışmalarla ilgili bilgi alırken, bir işçi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ederek, “Bu iş biterse ne olacak? Ne olursa olsun gitmesine izin ver. Gidiyor, insan yok mu?” ifadelerini kullandı.

Fabrikada yapılan ziyarette hem çalışanların hem de partililerin yüzünü güldüren ‘trafo’ şakası yaşandı. Trafoların üretildiği fabrikada 2014 yerel seçimlerinde Ankara’da trafolara giren kedi hatırlatılarak, “Kedi girmesin diye trafoların kapıları bu kez kapatılacak” denildi. Bu sözler üzerine Şahin, seçim güvenliği için tüm adımları attıklarını söyledi.

.

‘ENERJİNİN TEK NEDENİ HAYATIMIZ’

DEVA’dan Şahin’in Kazan’da ziyaret ettiği bir diğer fabrika ise demir kalıp üreten bir şirketti. Yaklaşık bin kişinin çalıştığı fabrikanın sahibi yaşadıkları sorunları anlattı. “Buraya sığmıyoruz. Alan gösterilmez. Burası harap oldu. “25 yıldır buraya asfalt dökemiyoruz” diyen işletmeciye yanıt olarak Şahin, “Kazan çıldırdı ama devlet geride kaldı. Göreve geldiğimizde alacağız. Tüm sorunlarınızla ilgilenin” dedi.

Kahve fabrikasını da ziyaret eden Şahin’e yoğun programı hatırlatılarak, “Bu yoğun masada motivasyonu nasıl sağlıyorsunuz?” soru yöneltildi. Şahin bu soruya “Enerjinin tek sebebi yaşadıklarımızdır. Ülkenin halini görüp başka yerde motivasyon aramanın anlamı yok.”

.

Yaklaşık 12 saat süren bir günlük programın sonunda Şahin’in adresi Ankaralılar Derneği oldu. Ankara ile ilgili sorunları ve analiz önerilerini anlatan Şahin’e CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı eşlik etti.

‘Vatandaşlar GÜCÜN AÇIKLANMASINI İFADE ETTİ’

DEVA Partisi olarak seçime kadar tüm ilçeleri ziyaret edeceklerini belirten Şahin, bir günlük programın ardından Gazete Duvar’da günün değerlendirmesini yaptı. El sıkışmadıklarını ve herkesle iletişime geçmeye çalıştıklarını belirten Şahin, “Gittiğimiz hiçbir ilçede şahıs veya parti olarak herhangi bir aksilik ile karşılaşmıyoruz. Gördüğümüz ilgi, değişim iradesinin satın alındığını gösteriyor. Vatandaşlar artık mevcut iktidardan sıkıldıklarından bahsediyor. Bu bölgeler AK Parti’nin güçlü olduğu yerler olsa da çok önemli bir memnuniyetsizlik ve değişim iradesi var. Bazıları kısık sesle söyler, bazıları kulağımıza fısıldar. İnanıyorum ki 14 Mayıs’ta Ankara 2. bölge Kılıçdaroğlu’na çok önemli bir destek verecek ve çok güçlü bir oy oranıyla Meclis’te temsil edileceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
betturkey
istanbul eskort siteleri
escort bayan istanbul
istanbul escort
istanbul eskort ajansı
istanbul elit eskort
adalar güvenilir escort
profesyonel escort arnavutköy
en iyi ataşehir escort
en iyi avcılar escort
bağcılar güvenilir escort
bahçelievler elit escort
bakırköy elit escort
profesyonel başakşehir escort
lüks escort bayrampaşa
escort beşiktaş
beykoz güvenilir escort
eskort beylikdüzü
eskort beyoğlu
büyükçekmece eskort ajansı
çatalca vip eskort
çekmeköy vip eskort
güvenilir esenler escort
esenyurt escort ajansı
eyüp elit escort
fatih escort ajansı
elit escort gaziosmanpaşa
güngören escort hizmetleri
kadıköy escort
kağıthane elit escort
kartal escort hizmetleri
escort küçükçekmece
lüks escort maltepe
pendik escort hizmetleri
profesyonel sancaktepe escort
sarıyer eskort rehberi
şile eskort
silivri eskort kızlar
şişli escort ajansı
profesyonel escort sultanbeyli
elit escort sultangazi
tuzla escort bayan
ümraniye eskort ajansı
üsküdar elit eskort
en iyi zeytinburnu escort
escort bayan istanbul
istanbul lüks escort