Haber

İzmir’de FETÖ yalanıyla dolandırmak istediler: Tutuklandılar

Adınızın FETÖ’ye bulaştığı yalanıyla dolandırıcılıklar bitmek bilmiyor.

Bu durumun son örneği İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşandı.

Şehit Kemal Mahallesi’nde ikamet eden MK isimli vatandaş, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kardeşi HK’nin kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığını, isminin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğunu söyledi. ) ve bankadaki parasının boşalacağını söyledi. Takı ve ziynet eşyalarının bir an önce getirilmesi yönünde açıklamalarda bulunduğunu belirterek, kardeşinin kaçırıldığını bildirdi.

İhbarı alan Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri kısa sürede bölgeye hareket etti. Çanakkale otoyolu alt geçidinde HK’yi bulan ekipler, HK’nin para ve ziynet eşyalarını maskeli bir kişiye teslim ettiğini söylemesi üzerine titiz çalışma yaptı.

Ekipler yakından takip etti.

Çantayı alan kişinin yürüyerek Çanakkale’ye geldiği belirlenirken, söz konusu zanlının daha sonra karayolunda bekleyen siyah araca bindiği belirlendi. Çanakkale istikametinde doğru seyirde seyreden araç için çalışma başlatan jandarma dedektifleri (JASAT), dolandırıcıları yakından takip etti.

Araç daha sonra Çandarlı gişesinde durduruldu. Durdurulan araçta bulunan MK ve AD isimli zanlılar, kıskaçla yakalanarak gözaltına alındı. Dolandırılan HK’nin 600 bin liralık para ve ziynet eşyası da kendisine teslim edildi. HK, jandarma ekiplerine teşekkür etti.

tutuklandılar

Jandarma ekiplerince yakalanan zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli MK ve AD, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

hazroajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu